srijeda, 25 April 2018

Sidran: Emir Kusturica poginuo ‘94. braneći Sarajevo, srpska tajna služba lansirala Panteliju M. kao njegovog dvojnika

Slavni pisac i bh. akademik Abdulah Sidran u emiisiji "U škripcu", koju uređuje i vodi  Zvonko Marić, iznio je šokantne činjenice i tvrdnje vezane za pravu sudbinu Emira Kusturice koji je, prema medijskim izvještajima, poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom - Pantelija Milisavljević

Sidran je u emisiji na TV Alfa gledaoce podsjetio na reportažu iz magazina "Dani" koji datira iz ratne '93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donijela priču o tragičnoj smrti Emira Kusturice, kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

"Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mjesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS-u", rekao je Sidran, te dodao:

"Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista; bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.", rekao je Sidran

Srbijasnke tajne službe su, po tvrdnjama dobro upućenih svjedoka, navodi Sidran, lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.  

"Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena, kazao je na kraju emisije "U Škripcu" Abdulah Sidran.

Podsjetimo, Abdulah Sidran je  autor scenarija za dva, vjerovatno ponajbolja, filma u režiji Emira Kusturice ('Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Otac na službenom putu').

Uvjerite se sami šta Abdulah Sidran rekao u emisi "U škripcu" na TV Alfa:

_

Komentari na članak: