srijeda, 25 April 2018

Kebo traži da reis Kavazović kazni Medžlis IZ Velika Kladuša i efendiju Velića

Stjeran argumentima uza zid, Mirsad Kebo pokušava fokus pažnje javnosti prebaciti na drugu stranu. Mirsadu Kebi posebno teško je palo saopćenje za javnost Medžlisa IZ Velika Kladuša u kojem su izneseni argumenti, a koji ga nedvosmisleno razotkrivaju u svim njegovim lažima. Zato je Kebo poslao pismo reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću u kojem je naveo sljedeće. “Ne mogu, a da Vas ne obavijestim da sam bio neprijatno iznenađen, da ne kažem šokiran, činjenicom da se Medžlis Islamske zajednice Velika Kladuša indirektno usprotivio mojoj posjeti imamu Beganoviću, obrazlažući to činjenicom da sam trebao biti službeno najavljen – navodi Kebo. Napominje da je, prije svega, imama Beganovića posjetio privatno, te da je degutantno da Medžlis smatra da se privatne posjete trebaju najaviti imajući u vidu da bi se isti Medžlis, u skladu s vjerom, trebao pozabaviti zaštitom imama, umjesto kontrolisati posjete i nevrijeđati njegovu ličnost kao čovjeka i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Također, u istom pismu reisu Kavazoviću, Mirsad Kebo se požalio na efendiju Muhameda Velića, tražeći od reisa da kani efendiju.

“Zato Vas, Vaša Eminencijo, molim da u svoji nastupima imate u vidu i ove probleme koji nisu ni bezopasni ni periferni, jer štete uvaženoj Islamskoj zajednici i ruše joj dignitet. To se posebno odnosi na neprimjerno ponašaje imama Muhameda Velića i neću pretjerati ako kažem da su njegovi istupi na društvenim mrežama zastrašujući, ne za mene, nego za svakoga ko pričita ono što on piše. Jedan imam i vjernik je napisao da se meni i meni sličnim ne traba klanjati dženaza i namaz i neću dalje citirati zastrašujuće poruke koje šalje javnosti. Meni, lično, takve poruke naće naštetiti, koliko hoće Islamskoj zajednici čiji je član i imam vjernik koji ne smije propagirati nasilje. Ovakve stvari ne idu u prilog ni državi ni njenoj reputaciji u regionu i svijetu”, zaključuje Mirsad Kebo.

Da li citirane pritužbe Mirsada Kebe na efendiju Velića otkrivaju ko stoji iza izazivanja incidenta u džamiji na Staroj Breci. Pismom reisu Kavazoviću, Mirsad Kebo se pokušava osvetiti efendiji Veliću za stavove koje je iznosio o njemu. Ne bi nas čidilo da su Mirsad Kebo i njegovi smutljivi saradnici unajmili drogeraša Kršu da izazove incident na džumi kod efendije Velića. Ko je spreman na širenje gnusnih laži spreman je na sve ostalo.

saff.ba

Komentari na članak: