utorak, 20 Mart 2018

STIŽE VELIKA POMOĆ SAUDIJSKE ARABIJE ZA BiH: Novi Kralj je veliki poštivalac Alije Izetbegovića i zbog njega će…

Član Predsjedništva BiH Izetbegović u Rijadu: Smrću kralja Abdullaha BiH izgubila velikog prijatelja...

- S velikom tugom primili smo vijest o smrti kralja Abdullaha. Bio je veliki državnik koji je mudro vodio Kraljevinu Saudijsku Arabiju u teškom vremenu punom izazova. Bosna i Hercegovina izgubila je iskrenog prijatelja. Zauvijek ćemo pamtiti dobra djela koja je učinio za našu zemlju, kazao je večeras u Rijadu Bakir Izetbegović...


 Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović večaras je u Rijadu, u ime Predsjedništva i građana Bosne i Hercegovine, kraljevskoj porodici i narodu Saudijske Arabije prenio izraze saučešća povodom smrti kralja Abdullaha bin Abdulaziza al Sauda, prenosi Anadolu Agency (AA).

"S velikom tugom primili smo vijest o smrti kralja Abdullaha. Bio je veliki državnik koji je mudro vodio Kraljevinu Saudijsku Arabiju u teškom vremenu punom izazova. Bosna i Hercegovina izgubila je iskrenog prijatelja. Zauvijek ćemo pamtiti dobra djela koja je učinio za našu zemlju", kazao je Izetbegović, kako prenosi Služba Predsjedništva BiH za odnose s javnošću.

Ističući da BiH stoji uz kralja Selmana bin Abdulaziza al Sauda, kraljevsku porodicu i narod Saudijske Arabije, Izetbegović je izrazio uvjerenje da će kralj Selman mudro voditi Kraljevinu Saudijsku Arabiju i po svom dobročinstvu biti prepoznat i cijenjen u cijelom svijetu kao što je u Bosni i Hercegovini.

Saudijski kralj Abdullah preminuo je u 91. godini života sat iza ponoći u noći sa četvrtka na petak, a sahranjen je u Rijadu u petak. Preminuo je u bolnici u kojoj se liječio protekle tri sedmice, a dženazu su mu je klanjao veliki broj vjernika i domaćih zvaničnika, uz prisustvo brojnih stranih državnika. Kralja Abdullaha je na tronu naslijedio njegov polubrat Salman bin Abdulaziz al Saud.

Izvor: CIK.ba/AA

Komentari na članak: