srijeda, 25 April 2018

Obilježena dječija Nova godina u Bosanskoj Krupi

Stara godina je ispričala svoju ovogodišnju priču za najmlađe i najdraže stanovnike bosanskokrupske općine. Novu, njihovu Novu godinu oni su sa Djedom Mrazom dočekali na starom mjestu u Pješačkoj zoni danas oko 14 sati.

Iako je temperatura bila u minusu devet stepeni, iako je burilo od rijeke, uspjeli su dočekati najdražeg novogodišnjeg gosta koji im je donio oko tri stotine paketića sa slasticama koje najviše vole.U posljednji hladni decembarski dan ugrijala je ih je muzika za ples, ali i pjesma najboljih, najmlađih interpretatora koji su učesnici bosanskokrupskog festivala “Djeca pjevaju hitove”.

U organizaciji Centra za kulturu i informisanje i muzičkog Djeda Mraza -čika Saliha i ovoga puta su pokazali da i na minusima pjevaju dobro kao i najpoznatiji pjevači. Uz brojne građane sa najmlađima je bio i općinski načelnik Armin Halitović koji im je i ovom prilikom poručio da je najljepša Nova, uz najmlađe stanovnike, te da ni minusi,ni ekonomija, ne mogu Dječijoj Novoj godini u Bosanskoj Krupi- ništa.

Naravno, najveće veselje i radost je uslijedila kada je počela podjela paketića. Pa Djeda Mrazu se djeca najviše obraduju. Novogodišnje pakete je ove godine obezbejdila Općina Bosanska Krup, sa sponzorima iz tržnih centara :Adna,Đana-komerc i Balkić-Impex.

1 slika od 35
Osmijesi dječiji, želja za slikanje sa Djeda Mrazom, rumeni obrazi i promrzle ručice su slika koja se ne zaboravlja. Raduje je, takođe, što su ove godine paketiće dobila djeca koja nemaju priliku dobiti neki drugi paketić. Bilo, da za to njihovi roditelji nemaju sredstava ili ne rade, pa i kad uštede novac za to, opet nemaju Djeda Mraza. Po prvi put su situirani roditelji objasnili svojoj djeci da ima “prečih” i bili samo dio priredbe, dok su paketiće ostavili za djecu čijim roditeljima je i to izdatak.

Sreću i radost, mnogo ljubavi, to su one najljepše želje koje je prvi čovjek grada, zajedno sa svojim sugrađanima, uputio za Novu dječiju 2015-tu. Ostaje i poruka za sve odrasle sugrađane-da ako znaju da je neko dijete ostalo bez paketića, a blizo nam je, a opet da ga kupiti ne može, učinimo dobro, odvojimo od sebe i malim darom dijete darujemo. Jer, dječiji osmijeh zaista nema cijenu, a možda je i najbolji lijek za dušu odraslih.

(krupljani.ba)

Komentari na članak: