srijeda, 25 April 2018

Ko će biti novi direktor ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa?

Kako smo neslužbeno dobili informaciju od zabrinute grupe uposlenika ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa za direktora “Unsko-sanskih šuma” po političkim vodama bi mogao doći Mensud Tuzlak iz Cazina.

Šira javnost je odlično upoznata sa prošlogodišnjom aferom u ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa, upravo zbog prošlogodišnjih dešavanja obratila nam se grupa uposlenika “Unsko-sanskih šuma” sa strahom da bi se slične radnje njegovim dolaskom mogle dešavati i ubuduće.

Iz provjerenih izvora saznajemo da je Mensud Tuzlak uposlen u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK pod sumnjivim okolnostima kao državni službenik, a u toku Općih izbora 2014. godine bio je kandidat jedne od političkih partija za Skupštinu USK.

Naime, poznata je stvar da u izjavi CIK-a (koju su morali potpisati svi kandidati za Opće izbore) između ostalog stoji da kandidati za Opće izbore ne mogu biti sudski, policijski i državni službenici. U ovom slučaju državni službenici se mogu kandidirati za javnu izbornu dužnost samo ako prethodno podnesu ostavku na tom položaju ili postupe u skladu sa zakonima koji regulišu njihov status. Saznajemo da zbog davanja upravo ovakvih lažnih izjava, protiv Mensuda Tuzlaka upućena je krivična prijava Tužilaštvu USK.

Imenovani je bio uposlenik ŠPD “Unsko-sanske šume”, gdje je regularnom procedurom izabran za direkotra Kantonalne uprave za šumarstvo. Nakon određenog perioda je smjenjen, ali je preko noći zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK, bez kursne procedure i mimo Zakona o državnoj službi, a takođe smo upoznati da je od upravne inspekcije zatražena revizija njegovog radnog mjesta.

Upravo zbog ovakvih i sličnih dešavanja grupa uposlenika ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa strahuje dolazak ovakvog kadra na čelo rentabilne firme kao što je ŠPD “Unsko-sanske šume”.

krupljani.ba

Komentari na članak: