srijeda, 25 April 2018

Mladi Nudžejm Jusić na meti nekoliko klubova

Bosanska Krajina uduvijek je bila veliki izvor nogometnih talenata. Jedan od njih je i Nudžejm Jusić (1997), koji trenutno nastupa za juniorski tim FK Željezničara iz Sarajeva.

Mladi fudbaler Nudžejm Jusić rođen je 12.03.1997. godine u Bihaću. Svoj nogometni put započeo je u Slogi iz Bosanske Otoke, da bi nakog toga prešao u redove Željezničara, gdje igra već drugu godinu za juniorski tim. Ovaj sedamnaestogodišnji fudbaler igra na poziciji ofanzivnog veznog i krasi ga ubojiti šut, zavidna tehnika i brzina. Za svoje godine ima i odličnu visinu, čak 1,87 cm.

Nakon dobrih partija u plavom dresu zapao je za oko mnogim skautima, koji prate njegove igre, tako da se pojavio interes nekoliko klubova iz inostranstva gdje bi mladi Jusić mogao nastaviti svoju nogometnu karijeru. O svemu tome porazgovarali smo sa Nudžejmom, koji nam je rekao:

"Dolazak u Željezničar za mene je bio veliki korak u mojoj karijeri. Tu sam već drugu godinu i mnogo sam napredovao. Sada želim prevagnuti još jednu stepenicu dalje, odnosno pokušati naći neki inostrani angažman. Već sam u kontaktu sa pojednim menadžerima, koji su me gledali i najavili mogućnost da odem vani. Moja velika želja je da zaigram u Austriji, što nije isključeno da se desi u skorijoj budućnosti."- govori Nudžejm Jusić za BHFudbal.ba

Komentari na članak: