srijeda, 25 April 2018

Objavljen Nacrt plana implementacije Strategije razvoja općine Bosanska Krupa za 2015. godinu

Na internet stranici Općine Bosanska Krupa u rubrici „Dokumenti za javni uvid“ objavljen je Nacrt plana implementacije Strategije razvoja općine Bosanska Krupa za 2015. godinu, uključujući i okvirni finansijski plan za 2015. sa projekcijom 2015.-2017.

Naime, Općina Bosanska Krupa uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a u okviru Projekta integriranog lokanog razvoja (ILDP), početkom 2011. godine usvojila je Strategiju razvoja općine za period 2011.-2020. godine. Proces izrade Strategije razvoja je vodio Općinski razvojni tim (ORT), a Partnerska grupa (PG) predstavlja ključno konsultativno tijelo koje omogućava široko učešće socio-ekonomskih partnera općine u ovom procesu.

Krajem 2012. godine, zajedno sa UNDP kroz projektni ciklus ILDP II pokrenut je proces revizije provedbe Strategije razvoja u čemu je do sada sve aktivnosti provodio Općinski razvojni tim, a za nastavak aktivnosti na procesu operacionalizacije i sveukupne implementacije Strategije se uključuje Partnerska grupa čije je učešće i plan aktivnosti definirano u prethodno usvojenoj metodologiji izrade i usvajanja same strategije.

Pozivaju se građani općine Bosanska Krupa da svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu kvalitetnoj implementaciji razvojnih projekata sadržanih u Strategiji razvoja općine sa akcentom na plan implementacije za 2015. godinu, i na taj način preuzmu dio zadataka na dugoročnom poboljšanju sveukupnog života u našoj općini.

Sve prijedloge i sugestije možete dostaviti putem pošte na adresu: Općina Bosanska Krupa, Terzića bb ili elektronskim putem na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem doprinosu u ovom procesu i vašem angažmanu na oblikovanju budućnosti naše zajednice.

kabinet nacelnika

Komentari na članak: