srijeda, 25 April 2018

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović je s prevoznicima u Bosanskoj Krupi potpisao ugovore

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je s prevoznicima u Bosanskoj Krupi  potpisao ugovore o subvenciji prevoza učenika srednjih škola sa područja općine u cestovnom prometu. Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktor Mješovite srednje škole Safet Krupić Samir Suljkanović, i direktor Opće gimnazije Bosanska Krupa Šefik Kekić.

Budžetom općine Bosanska Krupa za 2015. godinu kao i nekoliko prethodnih planirana su sredstva za subvencioniranje prevoza učenika srednjih škola sa područja općine Bosanska Krupa. U cestovnom prevozu u visini od 30% iznosa cijene mjesečne karte, 50% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez jednog roditelja i 100% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez oba roditelja.

„Ovo je već ustaljena praksa Općine Bosanska Krupa koja će mnogo olakšati kako roditeljima pri finansiranju mjesečnih karata tako i školi da efikasno organizira nastavu“, ističe direktor Mješovite srednje škole Safet Krupić Samir Suljkanović.

Načelnik Armin Halitović ističe kako je ovo peta godina zaredom da Općina subvencionira prevoz učenika srednjih škola i ističe da će to raditi i u budućnosti.

„Postoji veliki broj stvari koje Općina Bosanska Krupa radi a koje nisu u njenoj nadležnosti, međutim većina tih stvari se odnose na mlade. Mi smo sebi dali za obavezu da ćemo pratiti i podržavati mlade ljude, i to radimo. Već nekoliko godina mi izdvajamo po otprilike 80 hiljada KM za subvencioniranje prevoza učenika srednjih škola koji nastavu pohađaju na prostoru općine Bosanska Krupa. Na ovaj način želimo da olakšamo i đacima i roditeljima, da smanjimo velike troškove koji su potrebni da djeca mogu ići u školu“, dodaje načelnik Halitović.

Ugovor se zaključuje za kalendarsku 2015. godinu, a počinje se primjenjivati za II polugodište školske 2014/2015 godine i I polugodište 2015/2016 godine sa trajanjem do 31.12.2015. godine.

kabinet nacelnika

Komentari na članak: