srijeda, 25 April 2018

Humanitarna svirka za Jasmina Šabića u Mustangu

Dječak Jasmin Šabić ima dvanaest godina i učenik je škole na Tromeđi, koja je od njegovog doma udaljena dvjestotinjak metara. Ima još tri brata i četiri sestre, majku i oca. Dvije najstarije sestre su udajom izgradile svoje porodice u komšiluku, a u domu Jasminovom sada je osam članova. Niko nije zaposlen.

Majka Rasima je domaćica. Troje djece jesada u osnovnoj školi, dvoje je završilo osnovnu, troje najstarijih samo četiri razreda. U srednju školu, niko nije išao, jer za to nije bilo mogućnosti.

Jasmin je rođen sa deformitetom oba stopala

Jasmin Šabić ima već zakazanu i prvu i drugu operaciju u Njemačkoj. Prva, jedne noge – 18.marta 2015., drugu druge noge – 29. aprila 2015. Tako mora, kažu doktori.
Prva operacija košta 6500, druga 6500, obe operacije – 13 000 eura.
Poslije operacija neophodne su i posebne cipele, lijeva 300 i desna 300 eura.
Bolnički troškovi ležanja za mjesec i pol dana, su 1600 eura.

Uz putne troškove i jednog roditelja koji mora svo to vrijeme biti uz njega,s an Šabića sa Tromeđe, da Jasmin dobije priliku, da ne bude drugačiji, da hoda i da se pogledi ljudi zaustavljaju na njegovom lijepom licu, očima i rumenim obrazima, a ne nogama- košta ukupno, oko 15 000 eura.

Mlade osobe u Bosanskoj Krupi već uveliko pomažu Jasminu te već u subotu, 7. februara, u Caffe bar Mustang u Bosanskoj Krupi održat će se humanitarni koncert.

Na humanitarnom koncertu će svirati Mersad Tatarević i Ermin Redžić Bubi. Sav prihod od ulaznica ide Jasminu za liječenje.

Svirka počinje u 20 sati, dođimo, zabavimo se i ono najvažnije, pomozimo našem sugrađanu da ozdravi.

krupljani.ba

Komentari na članak: