srijeda, 25 April 2018

Građani s Biroa za zapošljavanje čistili snijeg u Bosanskoj Krupi i Otoci

Općina Bosanska Krupa angažirala je osamnaest građana s evidencije Biroa za zapošljavanje da čiste snijeg s mostova i trotoara u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci i oni su već na terenu a primjetan je i veliki broj građana koji samoinicijativno čiste snježne nanose ispred svojih stambenih objekata ali i na nekim javnim površinama.

 Za lokalne puteve u mjesnim zajednicama u okolini Bosanske Krupe već ranije Općina Bosanska Krupa je dodjelila odredjene količine goriva a organizaciju čišćenja puteva na sebe su preuzele same mjesne zajednice.
 
Zbog nevremena i visokih snježnih padavina prekinuta je nastava u svim osnovnim i srednjim školama Unsko-sanskog kantona sve do 13. februara. Nastavak redovne nastave se očekuje 16. Februara, odluka je Ministarstva obrazovanja nauke i sporta USK.

 Kov-grad iz Bužima zadužen je za čišćenje svih magistralnih i regionalnih cesta na području općine Bosanska Krupa i prema informacijama koje smo dobili od Nijaza Kovačevića, šefa zimske službe Kovgrada, sva putna operativa ovog produzeća je u punom pogonu.

Primarno su očišćeni putevi Bosanska Krupa – Cazin Srbljani, Bosanska Krupa - Blatna, Bosanska Krupa - Bužim i Bosanska Krupa - Arapuša a radi se i na proširenju očišćenog dijela puta. U toku je i čišćenje puta prema Sanskom Mostu gdje je visina snijega na pojedinim djelovima više od 85 centimetara ali zbog vjetra koji puše u tom dijelu na pojedinim mjestima ima nanosa koji su veći od 120 centimetara.

 Snažne mašine ovog preduzeća za sada je uspjela probiti sve nanose i očistiti veći broj lavina kroz kanjon prema Cazin Srbljanima.

I dalje će sva raspoloživa operativa ove firme biti u pokretu jer se i tokom ovog dana ali i narednih dana očekuju intenzivne padavine. Kovgrad iz Bužima čisti i lokalne saobraćajnice u samom centru Bosanske Krupe te u prigradnskim naseljima kao i u i Bosanskoj Otoci.

 Putevi se čiste prema usvojenoj kategorizaciji i prioritetima i biće očišćene sve bitnije saobraćajnice u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci.

Komentari na članak: