srijeda, 25 April 2018

Čestitka predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa

Svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno građanima  Bosanske Krupe u ime Općinskog vijeća Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime  upućujem najiskrenije čestitke u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sa željom da ovaj historijski datum za našu zemlju obilježe dostojanstveno, poštujući njegov osnovni cilj, a to je nezavisna, samostalna, demokratska, multinacionalna i multireligijska država Bosna i Hercegovina kao zajednica ravnopravnih naroda koji u njoj žive.

Bosnu i Hercegovinu ne treba promatrati isključivo kroz komplikovano ustavno uređenje i njenu ekonomsku moć. Ona je puno više od onog kako se obično u današnjici opisuje.

U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina je, bez obzira na teška iskušenja i izazove, opstajala kao zajednica u kojoj se susreću i međusobno obogaćuju različite kulture i tradicije.

Bosna i Hercegovina je istinska humana ideja i stvarnost suživota, ona kao takva vijekovima nadživljava i političke sisteme, i ekonomske prilike, i društvena uređenja, i velika carstva, i krize. To je najvažniji razlog zbog kojeg živjeti na ovim prostorima predstavlja čast i privilegiju.

   PREDSJEDAVAJUĆI

                                                                                                                                          OPĆINSKOG VIJEĆA

                                                                                                                                                  Ćazim Kasić

Komentari na članak: