petak, 20 April 2018

1.Mart -Dan nezavisnosti čestitao načelnik Halitović

Povodom predstojećeg 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, svim svojim sugrađankama i sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, upućujem iskrene čestitke.

 

            Prvenstveno zbog mlađeg naraštaja, podsjećam da se 1. marta 1992. godine na referendumu većina stanoviništva izjasnila za to da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i suverena država unutar svojih historijskih potvrđenih granica. Misli se i poziva na granice potvrđene 25. novembra 1943. Nakon uspješno provedenog referenduma Bosna i Hercegovina je 6. aprila 1992. godine stekla međunarodno priznanje.

 

            Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, suverenost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

 

            Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

 

            Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.

 

           

            Bosanci i Hercegovci, od srca vam želim svako dobro. Još jednom, sretan Dan nezavisnosti.

 

 

 

 

    OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                                                                              Armin Halitović

Komentari na članak: