srijeda, 25 April 2018

AKCIJA U BOSANSKOJ KRUPI: Broj darivalaca krvi premašio stotinu

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, Crveni križ je u prostorijama Prve osnovne škole organizirao redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Ponovo je broj onih koji su ovoga puta poželji darivati krv premašio brojku od stotinu. Ukupno 102  humanista upisani su  ovoga puta kao darivatelji, a više od 130 je to željelo,no ljekari su kazali da sačekaju slijedeću akciju.

Na veliki odziv nije utjecala ni dva dana ranije provedena akcija u organizaciji Federalnog zavoda za transfuziju gdje su dobrovoljni darivatelji krvi bili maturanti Opće gimanzije i Srednje mješovite škole „Safet Krupić“. Općinski Crveni križ je ponosan i na ovu akciju jer svake godine veći dio mladih odluči se na redovno darivamnje.

U općinskom Crvenom križu računaju da će već od marta u evidenciji broj dobrovoljnih darivatelja dostići cifru od 400 redovnih darivatelja.

Općinski načelnik Armin Halitović i Općina Bosanska Krupa pokrovitelji su ove akcije. Osigurali su i to da Crveni križ dobrovoljne darivatelje povede na zajednički ručak.

rtvusk

Komentari na članak: