petak, 20 April 2018

Psi lutalice počeli kopati mezarja šehida u Pištalinama

Proteklih nekoliko dana mještani Pištalina su primjetili rupe na šehidskom mezarju u Pištalinama. Prema njihovim riječima, na prvi pogled moglo se zaključiti da je u pitanju neka životinja, ali nisu ni slutili da su rupe kopali psi lutalice dok se nisu uvjerili svojim očima, jer ovakav slučaj još nije zabilježen.

Mještani kažu da niko sa sigurnošću ne može utvrditi tačan razlog zašto su psi počeli kopati mezarja, ali predpostavljaju da ih je glad natjerala. Rupe u mezarjima su dubine do čak jednog metra, i da nisu na vrijeme reagovali, ko zna šta bi bilo na mezarjima za nekoliko dana.

“Zar nije sramota da je ovakvo stanje na šehidskom mezarju u Pištalinama. Vlast u Bosanskoj Krupi bi trebala malo više posvetiti se i tome, jer naši šehidi su to zaslužili. Sramota da psi kopaju mezare i više od metar u dubinu. O šehidskim mezarjima moramo se brinuti svaki dan, a ne samo 11. jula kada svi pohrlimo na mezare. Ovo je sramota za sve nas, trebamo se zapitati da li su ovo zaslužili naši šehidi, koji su dali život za ovu općinu i državu”, navodi Muhamed Mehić za portal Krupljani.BA.

krupljani.ba

Komentari na članak: