srijeda, 25 April 2018

MUSTAFA SOMIĆ IZ LJUSINE: Djeca su mi gladna!

Ramazan je, a moja djeca nemaju ni brašna. Već par dana gladujemo. Iftara nemamo i nama je post svaki dan. Ne molim za pare, ni da mi se kuća gradi,...

Ramazan je, a moja djeca nemaju ni brašna. Već par dana gladujemo. Iftara nemamo i nama je post svaki dan. Ne molim za pare, ni da mi se kuća gradi, dragi ljudi, pomozite mi, zahvalan sam za brašno da moja djeca ne umru od gladi.

Kaže ovo Mustafa Somić, samohrani otac petoro djece iz mjesta Ljusina, kod Bosanske Krupe. Ova porodica već duži period vodi težak život, a situacija se pogoršala kada ih je majka napustila.

Njima su isključeni struja i voda, jer nisu bili u mogućnosti plaćati račune.

“Kao samohrani otac trebalo bi da imam primanje bilo kakvo, od socijalnog rada, ali mi smo nažalost prepušteni sami sebi. Snalazim se kako znam i umijem da bi moja djeca imala šta da jedu, ali to je jako teško i sretni smo ako imamo jedan obrok na dan. Ja sam obolio na noge i u takvom stanju sam spreman da radim da bih zaradio za komad kruha djeci, a nažalost ni tu mogućnost nemam”, kaže Somić.

Dodaje da su sve njegove molbe prema opštini Bosanska Krupa naišle na negativan odgovor.

“Imam osjećaj da smo mi iz Krajine napušteni od mnogih”, dodaje on.

Ističe da nije u mogućnosti da djeci izdvoji marku za užinu.

Porodici Somić se može pomoći novčanom donacijom, garderobom, školskim knjigama itd. Svi koji žele pomoći mogu kontaktirati Mustafu Somića putem broja telefona 00 387 61 415 705 ili direktno posjetiti ovu porodicu u naselju Ljusine bb u Bosanskoj Krupi.

krupljani.ba

Komentari na članak: