petak, 20 April 2018

NAJAVA: Promocija knjige “Moj put do hidžaba” autorice Emine Tabaković Delalić iz Bosanske Krupe

Iz stampe je prije nekoliko dana izasla nova knjiga autorice Emine Tabaković Delalić naziva Moj put do hidzaba.Emina je inace mediciska sestra u Općoj bolnici u Sanskom Mostu gdje trenutno zivi i radi. Ovo je druga Eminina knjiga.

Prošle godine iz štampe je izašla nova knjia autorice Emine Tabaković Delalić pod nazivom “Moj put do hidžaba” emina je inače medicinska sestra u Općoj bolnici u Sanskom Mostu gdje trenutno živi i radi, a porijeklom je iz Bosanske Krupe.

Ovo je druga Eminina knjiga.

Prva knjiga, zbirka poezije i proze Osluhni Moju tišinu koju je Emina objavila prošle godine pokupila je velike simpatije čitalaca jer je knjiga neobična i interesantna, osjećajna i svakom ko ju je pročitao izmamila je suze u očima.

“Moj put do hidžaba” je autobiografska knjiga u kojoj je Emina pisala svoj put do hidčaba zalazeći u dubokosjećajne teme. Počevši od one ratne u kojoj je kao dijete nesvjeno se molila Bogu da joj se otac vrati iz logora do srednjoškoskih i prvih radnih dana u drugom gradu pa do iskušenja na kojima se nasla kad se odlučila za hidžab. Recenziju za knjigu je napisao Amir Talić iz Sanskog Mosta a promocija u Bosanskoj Krupi je u Domu kulture u srijedu, 1. februara u 18 sati.

Komentari na članak: