petak, 20 April 2018

NAJAVA: Izložba “Infinity World” u Bosanskoj Krupi

Živimo u velikom Svemiru, punom tajni, ljepote i potencijala za život.
Kroz svoje poetske, inspirativne riječi, poznati astronom Carl Sagan, nam je pomogao shvatiti da je život na Zemlji dragocijeni dar.

Izložbom, pod nazivom “Infinity World”, uparili smo prekrasne fotografije Hubble svemirskog teleskopa sa nekim od Saganovih najljepših citata, koji govore o tome ko smo, zašto smo ovdje i kuda idemo.

Svečani otvor izložbe je u utorak, 28.11.2017.godine u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa u 17 sati!

Za vas smo priredili muzičko-scenski performans:

Nadija Harbaš predivnim glasom pjevat će o zimskoj svjetlosti, Lejla Hajdarević i Lejla Mesić će govoriti o plavoj tačkici u Beskraju, Sihada Kržalić će voditi program, a za vas su sve to upakovali dva Armina

Koordinator projekta Armin Marić i tehnička izrada Armin Pašalić.

Kod knjige utisaka pozdravljat će vas bliznakinje Ilvana i Ilhana Halilović, kod teleskopa će vam se smiješiti Benjamin Todorovac i Hana Šahinović, a selfije možete uraditi u maketi astronauta!

Ostali volonteri su Hamza Cinac, Hana Rekić, Dženita Bajrić, Amina Sedić, Denis Dervišević, Hasan Suljić (youtube) Đenan Suljić, Tarik Alidžanović, Refik Mahić.

Mentor cijelog spektakla je Amna Dervišagić, profesorica fizike, a financijski pokrovitelj Schuler Helfen Leben.

Specijalni gosti: Neira Milavica, koordinatorica omladinskog angažmana u SHLu, Arijana Rekić multiplikatorica omladinskog projekta!

Budite i vi dio svega!!!

Komentari na članak: