„Mimoza“ u Bosanskoj Krupi -prvog septembra registracija za „Šetnju za ozdravljenje“u Sarajevu

  28 Avgust 2018

Udruženje oboljelih o karcinoma „Mimoza” i ove godine na Trgu Alije Izetbegovića, organizuje Registraciju za ovogodišnju jedanaestu „Šetnju za ozdravljenje -Utrku za život 2108″ u Sarajevu, za gradanke i gradane bosanskokrupske općine, u subotu prvog septembra sa početkom od 11 sati.

Moto ovogodišnje registracije i same Trke u Sarajevu je „Zajedno smo jedno” . Ova Registarcija je za gradjane općine Bosanska Krupa koji neće biti u mogućnosti da sa „Mimozom” učestvuju na na centralnoj manifestaciji u Sarajevu „Šetnje za ozdravljenje-Utrke za život” 2018 , kao i za one koji će se prijaviti da zajedno sa članicama „Mimoze” budu direktni učesnici na ovoj završnoj manifestaciji.
 

Registracijom prvog septembra i doniranjem od deset konvertibilnih maraka gradjani će dobiti brendiranu majcu kao poklon „Trke za život – Šetnje za ozdravljenje”, potvrdu da je učesnik u registraciji, te promotivni materijal o ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Prikupljena sredstva od Registracije idu za besplatne mamografske preglede i nabavku paketa za novooperisane žene od karcinoma dojke. Inače,Registracija se vrši na cijelom području BiH gdje 24 udruženja u svojim gradovima pripremaju programe registracije za svoje gradjane. Registracija predhodi glavnoj manifestaciji jedanaestoj „Šetnji za ozdravljenje-Utrci za život 2108″ koja će se održati 30. septembra u Sarajevu.

„Žene koje su prošle nevjerovatno težak životni period, tretmane i operacije, su heroine. One tvrde da sada žive kvalitetniji život, jer ga i više cijene. Prvenstveno suradnja izmedu udruženja koja najviše i brinu o oboljelim od karcinoma ,donijela je rezultate u većem broju žena koje obavljaju mamografske preglede ,kao i sama ova manifestacija pa je zato i ovogodišnji slogan za poziv :

,,Zajedno smo jedno”. Od registracija koje skupimo direktno spašavamo živote -kazala je gospoda Kadić. Napomenimo još jednom -Registracija gradana za ovaj dogadaj u Sarajevu trajaće tokom septembra, a sva sredstva koja se prikupe od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje. Prvi septembar je zato, dan kada svi koji žele biti u ovoj velikoj akciji trebaju biti od 11 sati na Trgu Alije Izetbegovića,registrirati se ili oboje -obaviti registraciju ,ali i upisati za odlazak na završnu manifestaciju u Sarajevu 30.septembra.

Ovakve manifestacije se istovremeno održavaju u 150 svjetskih gradova.Generalni cilj i ovogodišnjeg dogadaja, koji se dešava jedanaesti put je podizanje svijesti i osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Radio BK

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI