Rođendanski poklon Hypnotica iz Bosanske Krupe

  18 Septembar 2018

Na igralištu Idrinovac i ove godine je uz 17. septembar-Dan oslobođenja i Dan grada, Sportsko-plesni klub „Hypnotie” u nedjelju uveče priredio veliki rođendanski bal Voljenom gradu.

Veliki broj bosanskokrupskih gradana i građanki pratio predivne koreografije za razne vrste plesova koje su znalački predstavile djevojčice,dječaci i djevojke „Hypnotica”. Kao i ranijih godina, a kako je kazao općinski načelnik Armin Halitović koji je otvotio bal Voljenom gradu, veče sa bosanskokrupskim plesačima je i najljepši, srcu posebno drag poklon slobodnom i voljenom gradu.
 

Znak je to, rekao je, da se pored plesa u ovom udruženju prate i njeguju i značajni datumi za  bosanskokrupsku istoriju, a najzanačajniji od njih je, za sve one koji nose Bosansku Krupu u srcu, za borce i narod ,17. septembar koji proslavljamo i obilježavamo ove godine dvadest treći put.

Općinski načelnikje zahvalio svima, a članovi Plesnog kluba su mu za podršku koju su imali sve godine svog trajanja uručili posebnu plaketu ,te dodijeli mu priznanje počasnog člana njihovog Kluba. Posebno su istakli načelnikovu podršku prilikom odlaska u Rim na svjetsko takmičenje sa kojeg su se vratili sa brojnim priznanjima.

Zahvalnice i priznanja članovi Plesnog kluba „Hypnotic” su uručili organizacijama, poduzećima i pojedincima koja su sponzorirala njihov rad i brojna takmičenja, obećavajući da su i da će im se uvijek odužiti brojnim nagradam na takmičenjima, ali i sve savršenijim nastupima i sve većim brojem onih bosanskokrupskih plesača koji su i koji će svoje izvedbe dovesti do savršenstva. Istaknuli su da su se posebno pripremali za ovogodišnji Rodendanski bal, ali da već razmišljaju kako će i slijedeće godine,još jednom, po tradiciji plesati u slobodarskim danima svoga grada,te kako će na najbolji način,pjesmom i svojim plesnim kreacijama, provesti vjeme gledatelje na Idrinovcu cijelim svijetom s plesovima koje su naučili i koje će učiti u narednom periodu.

Radio BK

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI