Ringspann Bosanska Krupa formalno preselio u novu produkcijsku halu

  30 Septembar 2021

 

Presijecanjem vrpce, prvi čovjek Bosanske Krupe, Armin Halitović i prvi čovjek njemačkog grada Bad Homburga, Alexander Hetjes, otvorili su novu zgradu Ringspann-a, firme koja je dio korporacije, koja ima sjedišta širom svijeta, a sad i u Bosanskoj Krupi.

S novim mašinama, novim prostorom za proizvodnju i montažu,  Ringspann Bosanska Krupa, u novoj proizvodnoj hali, zapošljava oko 50 radnika, a u prvobitnim planovima, kupnjom zemljišta i potpisivanjem ugovora s općinom Bosanska Krupa, ovaj broj radnika bio je planiran u prosjeku od pet godina. Međutim, dobra struktura rada, ulaganja i uspješnost poslovanja, doveli su do toga da je zaposlenje premašilo očekivanja te ciljeve ispunilo već u prvoj godini.

‘’Naša kompanija se bavi CNC obradom metala i montažom dijelova koje proizvodimo. Naši proizvodi se izvoze za EU. Mnogo dijelova radimo za Bosch, BMW i druge kompanije. Ulažemo dosta u mlade, vršimo stipendiranje, zapošljavamo mladi kadar. Prosjek naše firme je otprilike oko 30 godina, tako da smo jedna jako mlada, ali perspektivna kompanija.  Uslovi rada su zadovoljavajući, plate su kvalitetne, trudimo se da što više naših sugrađana zapošljavamo da ljudi ostaju ovdje’’ – kaže generalni direktor kompanije Ringpasnn-a Bosanska Krupa, Nermin Kedić.
 

Svečanim presijecanjem vrpce, prezentacijom firme, hale i poslovnog ambijenta, proizvodnog pogona i montažnih prostorija,  zvanice i gosti su imali priliku vidjeti na licu mjesta proizvodnju i montažu, prezentirane dijelove koje Ringspan Bosanska Krupa proizvodi te koje montira. Privrednici iz Njemačke, gradonačelnik Bad Homburga te ostali gosti provest će nekoliko dana u Bosanskoj Krupi, gdje će imati priliku malo bolje upoznati nasu općinu, kao i moguće poslovnih prilike koje nudimo.

‘’Drago mi je što smo danas otvorili ovu produkcijsku halu koju smo sagradili u veoma kratkom vremenu. Veoma smo sretni što smo ovdje, gdje smo imali veliku podršku od općine Bosanska Krupa i načelnika, kojem se zahvaljujemo. Veoma nam je važna podrška lokalne zajednice i nadamo se da ćemo narednih mjeseci, ali i narednih godina još više napredovati i zapošljavati’’, kazao je Fabian Maurer, šef kompanije Ringpann Bosanska Krupa.

Primarni cilj RIngspanna, kako navode iz ove kompanije, je razvoj i širenje. Vjeruju u benefite koji koriste i lokalnoj zajednici i njihovim kupcima, ali i njima samima te tako pokušavaju da sjedišta svojih firmi postave u mjesta gdje i sami vide dobre poslovne uvjete i mogućnosti rasta I razvoja. Tako su izabrali i Bosansku Krupu.

‘’Danas je zvanično otvoren ovaj prostor za rad, iako su oni od nove godine ovdje te je čitava ova situacija s koronavirusom malo usporila sam proces. Po nekim projekcijama, trebali su imati oko 30 zaposlenih, a imaju već oko 45 zaposlenja. Ono što nas posebno raduje jeste da su oni spremni za investiranje u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, naravno i nova zapošljavanja. Ono što je još dobro jeste da imamo u gostima i gradonačelnika Bad Homburga, gospodina Hetijasa, koji je došao s još privrednika, s kojima ćemo razgovarati o mogućnostima investiranja u našu općinu. Iskustva koja je Ringspann odnio u Njemačku su primjer kako treba i kako ćemo nastaviti raditi i u budućnosti’’, ističe načelnik Armin Halitović, dok je gradonačelnik Bad Homburga, Alexander Hetjes istakao povezanost ova dva grada, ali i misiju Rinspanna, kroz proširenje i razvoj i u drugim državama:  ‘’Firma Ringspan ima centralu kod nas u Bad Homburgu i jedna je od najvažnijih poduzetništva u našem kraju. I drago mi je da smo od početka bili u ovom projektu u Bosanskoj Krupi, gdje sam i upoznao načelnika Halitovića, razmijenili kontakte i drago nam je što je i Ringspann Bosanska Krupa sad dio ove velike korporacije!
 

Ringspann, doo, pripada Ringman korporaciji, koja svoju central ima u Bad Homburgu, a sjedišta firmi u Singapuru, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Španiji i Švicarskoj te na američkom kontinentu. Firma je osnovana 1944. godine,  u Bad Homburgu, Njemačka. Prema podacima imaju preko 500 zaposlenika u 17 međunarodnih kompanija.
radiobk

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI