Print this page

Sabahudin Topalbećirević će komentarisati utakmice Zmajeva na televiziji PINK BH

  04 Septembar 2018
Rate this item
(0 votes)
Pink BH je otkupio prava za prijenos utakmica kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020., kao i UEFA-inu Ligu nacija.

Prva utakmica Zmajeva koju će PINK BH prenositi uživo iz Belfasta igra se u subotu, 8. septembra, od 15:00 sati. Ekipa Roberta Prosinečkog nastupa u Grupi tri Lige B u Ligi nacija, a prvi susret Zmajevi igraju protiv Sjeverne Irske, dok će tri dana kasnije, 11. septembra, na Bilinom Polju u Zenici dočekati Austriju. Ta utakmica će početi u 20:45 sati.

“Ovo je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu, Pink BH, ali i za navijače BiH zato što ćemo u sljedeće četiri godine imati reprezentaciju na jednom mjestu, na jednom kanalu. Pratit ćemo prvo Ligu nacija, jedno novo takmičenje koje će donijeti neka nova uzbuđenja, potom kvalifikacije za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020. Mislim da svi zajedno možemo biti sretni! S velikim uzbuđenjem očekujemo nastupe naše reprezentacije u svim ovim takmičenjima i nadamo se da će naši gledaoci biti zadovoljni kako ćemo sve realizirati. Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada” kazao je komentator Topalbećirević.