– Predivan je osjećaj biti među najboljim igračima naše zemlje. Zadovoljan sam onim što smo pokazali na terenu. Odigrali smo dobro i šteta što nismo iskoristili kontranapade i postigli neki gol. Ali idemo dalje i sigurno da možemo pokazati još više. Sretan sam zbog prvog nastupa – rekao je Kadušić koji će u duelu sa Poljskom proslaviti 23. rođendan.

Benjamin Tatar s neskrivenim oduševljenjem govori.

– Drago mi je i sretan sam što sam upisao prvi nastup, ali prije svega mi je zadovoljstvo što sam upoznao takve igrače i ljudske veličine, igrače koji igraju u top klubovima, Džeku, Pjanića, Zukanovića, Krunića, Begovića. Imat ću šta pričati svom sinu kad poraste. Naravno, nije isto igrati za klub i nacionalni tim. Ovdje se vidi razlika u tempu, u brzini, kako na treninzima tako i na utakmici.

Utakmica protiv Nizozemske bila je posebna zbog mog debija, ali zbog činjenice da sam igao protiv igrača svjetske klase. Trebalo je nekoliko minuta da se malo “pohvataju konci”, a poslije je sve bilo uredu. Mislim da je i moja igra bila solidna, a uvijek može bolje – rekao je Tatar.

Osim njih dvojica, protiv Nizozemske je debitovao i Dennis Hadžikadunić, stoper ruskog Rostova.
krupljani.ba