petak, 20 April 2018

RK Krajina započeo pripreme za predstojeću sezonu u prvoj ligi F BiH

Današnjom prozivkom Rukometni klub Krajina Cazin započeo je ciklus priprema za predstojeću sezonu. 

Kao što je poznato, Krajina nakon dvije sezone nastupanja u Premijer ligi BiH, ispala je u niži rang takmičenja, te se ponovo nalazi u Prvoj ligi F BiH. Klub je samim tim pretrpio i velike promjene u igračkom kadru, jer je većina prve ekipe napustila klub te karijeru nastavlja u drugim ekipama iz Premijer lige BiH. U kub su pristigla dva nova igrača, Dinko Dervišević iz Bihaća te Nerdin Vunić iz Jajca. Povratak u rukomet najavio je Demirel Salkić, nekadašnji igrač Krajine,a očekuje se povratak i Asima Kapića. Od prvotimaca iz protekle sezone ostali su Denis Hošić - Ljuljo, Alen Lipović, Rešad Dervišević, a tu je i mnogo mladih igrača koji će sasvim sigurno imati značajnu ulogu u takmičenjima Prve lige F BiH.

Najveća novost u klubu je dolazak na trenersku klupu Emira Dautovića , rukometaša zlatne generacije Krajine, koji se oprostio od sudačke karijere, te se posvetio trenerskom poslu. Pomoćni trener je Mensur Osmanagić, dok se Uprava kluba nije mijenjala.

Posjetili smo jutrošnju prozivku Krajine te porazgovarali s trenerom Dautovićem o trenutnom stanju u RK Krajina, te planovima za budućnost.

Cazin.NET

Komentari na članak: