četvrtak, 26 April 2018

Pogledajte crnu listu bh. fudbalera koji nisu uspjeli u Dinamu

Hoće li Said Husejinović uspjeti u Dinamu? Hoće li stopama Edina Mujčina ili će završiti kao mnogi nogometaši iz BiH koji nisu uspjeli u Maksimiru?


Mujčin je bio najjači bh. nogometaš u modrim redovima, o njegovom boravku u plavom dresu u dva navrata (1995 - 2001., te 2002-2005) još danas se pričaju najljepše priče, mnogi se s nostalgijom sjećaju njegovih majstorskih poteza, piše zagrebački "Jutarnji list".

Popularni Edo igrao je za Modre u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. Jedan je Mujčin, a svi ostali iz BiH su drugo, Dinamo nije imao sreće s momcima iz susjedstva.

Mujčin: Jedini koji je uspio na Maksimiru

 

Nakon što su potpisivali za Dinamo nestajali su sa scene, neki nisu odigrali niti jednu utakmicu, od 2000. godine do danas niti jedan nogometaš iz BiH nije uspio napraviti ništa značajno u Maksimiru! Evo te crne liste.

1. Enes Mešanović - došao 2001. godine iz Brotnja, odigrao jednu sezonu u Maksimiru, otišao bez odštete

2. Danijel Krivić - godinu dana kasnije također iz Brotnja došao u Maksimir, također ostao jednu sezonu i otišao bez odštete.

3. Albin Pelak - stigao u Dinamo 2003. godine ali nije odigrao niti jednu službenu utakmicu

4. Sulejman Krpić - potpisao za Dinamo 2008. godine, stigao iz Orašja, otišao bez odštete, nije ubilježio niti jedan nastup

5. Dalibor Pandža - Poput Husejinovića stigao iz Sarajeva 2009. godine, kasnije otišao u Lokomotivu, nikad se nije približio prvom sastavu Dinama.
6. Almir Bekić - iz tuzlanske Slobode je 2010. godine stigao u Maksimir, nikada nije obukao modri dres u službenoj utakmici

7. Goran Zakarić - momak je došao iz Širokog Brijega, posuđen je Lokomotivi

8. Mehmed Alispahić - stavio potpis na ugovor 2011. godine, stigao iz Šibenika. Za Modre odigrao 30 utakmica i postigao 5 golova, ali se nije nametnuo, te je ove zime završio na Kantridi.

 

mojusk.ba

Komentari na članak: