subota, 26 Maj 2018

IZGLEDALI SU KAO IDEALAN, ZALJUBLJENI PAR: Komšije šokirane onim što se dogodilo

Kada je Hitna pomoć stigla u luksuzni dom porodice Gunter, Suzy Gunter jedva je disala dok je ležala bez svijesti na dnu stepeništa. Njen muž William plakao je držeći je u naručju, a oboje su bili krvavi.

William je rekao da je Suzy pala i da ju je on pronašao nepomičnu u hodniku. Ženu su hitno prevezli u bolnicu, ali zbog teških povreda preminula je idućeg dana.

Policija je bila sumnjičava. William je bio taj koji je pronašao suprugu, ali su komšije pozvale Hitnu pomoć. S devet velikih posjekotina na glavi, izgledalo je da se Suzy nije sudarila samo sa stepenicama.

William i Suzy bili su u braku više od 30 godina i živjeli su u bogatom predgrađu St. Louisa (SAD). Imali su dvoje odrasle djece, a u društvu su bili poznati kao zabavan i jako zaljubljen par.

William tada 59-godišnjak, bio je potpredsjednik osiguravajuće firme koja se specijalizirala za osiguranje, ulaganja i upravljanje imovinom. Nedavno je izgubio spor gdje je bio optužen da nije dijelio dobit s klijentima. Bivša navijačica Suzy uvijek je bila nasmijana.

Vodila je sportski život i izgledala mnogo mlađe od 55 godina koliko je imala. Gunteri su izgledali kao idealan par i svi su mislili da je nepravedna tragedija koja ih je zadesila.

Jednog poslijepodneva Hitna je pozvana u njihov dom, a pronašli su Suzy kako se bori za život u Williamovom naručju. Histerično je plakao dok je držao svoju ženu koja je bila sva krvava.

Suzy je imala devet velikih posjekotina na glavi i slomljen zglob. Njen laptop bio je pored nje, a svuda okolo bili su krvavi otisci stopala.

William je bio toliko uzrujan da nije mogao u kola Hitne nego ga je komšija dovezao svojim autom. Dok je stigao u bolnicu Suzy je umrla.

Na početku je sve izgledalo kao nesreća. William je rekao policiji da je bio u sobi kad je čuo kako Suzy viče na psa. Tada je čuo tup udarac i pronašao je svoju teško povrijeđenu suprugu kako leži na dnu stepeništa.

Telefonirao je komšijama, a oni su pozvali Hitnu. Kada je policija počela istraživati, doznali su da Gunteri i nisu bili tako idealan par.

Imali su 600.000 funti (oko 800.000 eura) ušteđevine, odnosno životnog osiguranja, ali sve je kontrolisala Suzy. Tu su bile i glasine da je William varao suprugu.

Niko nije znao je li Suzy bila svjesna da njen suprug imao ljubavnicu, ali je ljekar koji je vršio obdukciju pronašao tragove.

Obdukcija je pokazala da povrede nisu u skladu s padom niz stepenice. Izgledalo je kao da ju je neko više puta udario u glavu teškim predmetom. Oružje je vjerovatno bilo njen laptop.

Dva dana nakon smrti supruge William je optužen za ubistvo. U početku je sve poricao, ali je na početku suđenja priznao ubistvo kao dio nagodbe.

Priznao je da je ubio suprugu, da ju je udarao laptopom, a da je sve pokušao prikazati kao nesretni slučaj.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je William bio u vezi, a Suzy mu je stajala na putu.

– On je imao djevojku i novčane probleme, a Suzy je imala sav novac.

Rečeno je da je ženu udarao laptopom, a onda sve pokušao prikazati kao nesretan slučaj.

William je osuđen na 30 godina zatvora, a prema presudi na uslovnu kaznu imat će pravo nakon 11 godina.

Ovo ubistvo šokiralo je komšije, nisu vjerovali da je njihov komšija sposoban za ovakvo hladnokrvan zločin.

doznajemo

Komentari na članak: