utorak, 22 Maj 2018

STRAŠNO TUŽNO: Sin (2) našao mamu mrtvu u krevetu i rekao “Zašto ona neće da se budi”

Steph Evans (25) otišla je na spavanje žaleći se na bol u ramenu i sljedećeg jutra njen 2-godišnji sin Alfie-James pronašao ju je mrtvu u krevetu.

Mlada mama nije se pomicala, a njen sinčić je pitao “Zašto mama neće da se probudi?”

Njen partner Ben Widdup (22) je otišao na posao i nije bio na licu mjesta kad se ovo dogodilo. Očajan, opisao je Steph kao “sretnu, zabavnu i otvorenu osobu koja je uvijek bila spremna pomoći drugima”

Evansova je imala tešku bolest srca još od rođenja i doktori su mislili da neće poživjeti do svoje druge godine. Kasnije su rekli da neće moći imati djecu. Ali, bilo je drugačije…

Widdup je novinarima ispričao šta se desilo.

– Steph je bila dobro kada sam ja otišao na posao oko 7 ujutro, ali dva sata kasnije sam dobio poziv od svojih roditelja sa strašnim vijestima. Alfie-James obično otvara vrata mojoj mami i on je tog dana rekao njoj “Mama neće da se probudi”. Moja mama našla ju je na krevetu i odmah je znala šta se dogodilo. Kada sam se ja vratio kući, onesvijestio sam se. Nisam mogao vjerovati… Nisam očekivao da će se ovo desiti. Još uvijek sam u šoku.

Osim Alfie-Jamesa, par ima još jedno dijete, 18-mjesečnog Leytona-Bayleea. Oni znaju da nešto nije u redu, ali još uvijek ne mogu u potpunosti shvatiti, objašnjava Ben.

– Alfie još uvijek misli da ona spava.

Iako skrhan bolom, Ben je ipak zadivljen koliko daleko je Steph uspjela doći usprkos strašnoj dijagnozi koju je imala.

Lokalna zajednica odlučila je pokušati pomoći u odgajanju djece i pokrenute su akcije za prikupljanje novčanih sredstava

Komentari na članak: