utorak, 22 Maj 2018

Washington Post predstavio ef. Beganovića kao heroja u borbi protiv muslimanskog ekstremizma u BiH

Bosanski imam napadnut sedam puta zbog poziva da se ne ide u Siriju, stoji u naslovu teksta o Selvedinu efendiji Beganoviću kojeg je objavio Washington Post. U ostatku teksta efendija Beganović je predstavljen kao heroj u borbi protiv muslimanskog ekstremizma u BiH. Čitaoci Washington Posta iz spomenutog teksta mogu zaklljučiti da je Bosna i Hercegovina prepuna muslimanskih ekstremista koji ratuju u Siriji.Nažalost, iako istraga nije pokazala ko stoji iza napada na efendiju Beganovića,Washington Post isključivo tvrdi da iza toga stoje muslimanski ekstremisti, ljudi koji se zalažu za odlazak u džihad u siriju.

Novinar Washington Posta je citirao samo one izjave efendije Selvedina Beganovića koje se tiču osuđivanja, kako to oni navode, muslimanskog ekstremizma.

Ovo je dokaz da Islamska zajednica u BiH ne zna kako da se nosi sa slučajem Selvedina ef. Beganovića. Teško je razumjeti zašto IZ dopušta da mediji iskorištavaju napada na efendiju Beganovića kako žele. Tekst iz Washington Posta je dokaz da se Islamska zajednica potpuno pogubila i da možemo očekivati još gore stvari.

saff.ba

Komentari na članak: