utorak, 22 Maj 2018

Kolinda Grabar Kitarović 51,4 - Ivo Josipović 48,6

Nova TV i Dnevnik.hr donose izlazne ankete - prve procjene rezultata drugog kruga predsjedničkih izbora 2015. Prema prvim rezultatima izlazne ankete, za drugi krug predsjedničkih izbora, koju je Agencija IPSOS PULS provela za Novu TV, i koja donosi prve procjene rezultata održanih predsjedničkih izbora, najviše glasova birača je dobila Kolinda Grabar Kitarović, 51,4 posto.

Ivo Josipović je osvojio 48,6 posto.

Nevažećih glasova je zabilježeno 13,764 posto.

Prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva (DIP) pratite na portalu Dnevnik.hr od 20 sati.
Zabilježena velika izlaznost u drugom krugu

U drugom krugu predsjedničkih izbora izlaznost na birališta bila je znatno veća nego u prvom krugu, točnije, izašlo je oko 325 tisuća birača više.

Kako je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) do 11.30 sati u 2. krugu izbora glasovalo je 21,92 posto birača dok je u prvom krugu, prije dva tjedna, do tog vremena na izbore izašlo 13,19 posto birača.

Najveći odaziv zabilježen je u Karlovačkoj županiji, sa 27,42 posto, a najmanja je izlaznost bila u u Požeško-slavonskoj županiji.

Većih nepravilnosti nije bilo, a najviše problema imali su u Mostaru i Sarajevu gdje su se stvarale velike gužve zbog onih koji se nisu na vrijeme registrirali za izbore.

Građani su se žalili na kršenje izborne šutnje, odnosno na dobivanje SMS-ova i izbornih materijala u sandučiće.

 

(Vijesti.ba/Dnevnik.hr)

Komentari na članak: