utorak, 22 Maj 2018

I nebo danas plače: Cazin se oprašta od Hasana Salkića (28), školski drugovi poslali dirljivu poruku

Ovih dana Cazin je potresla vijest o iznenadnoj smrti 28-godišnjeg Hasana Salkića, koji je preselio na Ahiret nesretnim slučajem prilikom rada na građevini.

Iako se danima snažno borio, 17. augusta naš lav izgubio je bitku za život. Iza njega ostala je tuga i nevjerica jer ga više nema.

Vezane vijesti:

Posljednji ispraćaj za nesretnog Salkića obavit će se u nedjelju, 20. augusta 2017. godine u 16:30 sati ispred kuće žalosti na Gradini, a klanjat će se iza ikindije namaza kod džamije u Osredku-Gradina.

Vezana vijest: Na Ahiret preselio Salkić (Huseina) Hasan

Nakon neizmjerno toplih i sunčanih ljetnih dana, danas je i nebo proplakalo. Danas, kada posljednji put ispraćamo našeg Hasana. Toliko tuge u ovom danu, na licima njegovih najmilijih, licima prijatelja, rodbine, sugrađana.

Hasanovi drugovi iz najljepših školskih dana, onih osnovnoškolskih, odlučili su se od svog druga i prijatelja oprostiti jednom dirljivom porukom koju prenosimo u cjelosti:

Nikad zaboraviti neću početak četvrtog razreda osnovne, početak školske godine. Došao si sa još njih par u naš razred; bio si miran, povučen dječak, duša od djeteta.

Neki koji su se pravili kao neke face, a bilo ih je, druže, i u današnjim generacijama ih ima, neki su ti svašta govorili dok te nisu dobro upoznali. Vidjeli su da si dobar prijatelj.

Znaš, druže, ti sad spavaš, ne osjećaš ništa, ne čuješ plač svoje majke, ne vidiš bol nas koji smo te znali i koji te nisu znali, prijatelju. Kad sam vidio tvoju sliku na internetu, pišu umro, druže moj, i u meni je umrlo sve... Tako miran, dobar. Sudbina, druže, Bogu dragom si bio priči, ali žao mi je. Žao je našem razredu i drugima, svi žale, tugu držimo u sebi, a sjećanje na tebe će trajati dok postojimo.

Voli te tvoje osnovnoškolsko društvo, neka ti je vječni rahmet, druže naş.

 

(M. Selimović/Cazin.NET) 

Komentari na članak: