petak, 20 April 2018

PROTEKLI DAN U CAZINU: Krađa oružja, šumska krađa i prijevara

 

Proteklog dana u Cazinu evidentirana su tri krivična djela, a radi se o krađi oružja iz automobila, šumskoj krađi te prijevari prilikom kupovine peleta. Više informacija saznali smo u MUP-u USK, u čijem se izvještajima navodi.

Dana 27.11.2017. godine , radeći po prijavi čuvara šuma, nakon provedene kriminalističke istrage, istražitelji OKP došli su do saznanja da je lice B.N.rođen 1989.godine bespravno posjekao drva iz šume vlasništvo S.M, te protiv istog slijedi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Šumska krađa“.

Dana 27.11.2017. godine, PS obratio se Č.G.rođen 1963.godine koji je prijavio da je u toku noći na njegovom parkiranom motornom vozilu razbijeno bočno staklo i da iz vozila nedostaje pištolj marke CZ M-88, call.9 mm koji posjeduje oružani list. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 27.11.2017. godine, PS obratio se O.H. rođen 1970. godine u svojstvo vlasnika firme, koji je prijavio da je stupio u kontakt sa menadžerom firme u Poljskoj, izvjesni  M.D. od kojih je poručio pelet te uplatio određen iznos novca, dok poručeni pelet još uvijek nije dobio. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Prijevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

MUP USK / Cazin.NET

Komentari na članak: