Zlatni momci danas u Hagu napadaju novo zlato

  22 Juli 2018


Kako god se završi današnje finale (16:30 sati), bit ćemo ponosni na zlatne momke, koji se godinama lavovski bore za svaki poen i u svakom meču.

Zasluga za njihovu požrtvovnost je još jedno finale Svjetskog prvenstva. Iran je stari rival našoj selekciji u sjedećoj odbojci, pa možemo reći da su šanse podjednake u ovom duelu i očekuje nas sasvim sigurno velika borba u svakom setu i teško da će pobjednik biti poznat nakon tri seta.

Do finala na SP-u u Holandiji stigli smo nakon jučerašnje pobjede nad Brazilom (3:1) iako je selekcija iz Južne Amerike imala 1:0 u setovima. Prije toga pala je istim rezultatom Rusija u četvrtfinalu, dok je u grupnoj fazi bh. reprezentacijala imala maksimalan učinak.

Jučerašnjim plasmanom u finale izboren je plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, pa danas zlatni momci mogu da bez pritiska odigraju meč, mada smo se od njih već navikli da su nonstop pod određenim pritiskom i jednostavno su naučili da žive s tim.

Finale se, dakle, igra od 16:30 sati u Hagu i prilika je to da odbranimo naslov svjetskog prvaka. Prethodne zlatne medalje naši hrabri momci osvajali su u Egiptu 2002., Holandiji 2006. i Poljskoj 2014. godine. Je li vrijeme da nam Holandija ponovo bude sretna zemlja?

Pored nabrojane tri titule prvaka svijeta, bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci ima čak devet titula prvaka Evrope i dva zlata na Paraolimpijskim igrama, 2004. u Grčkoj i 2012. u Velikoj Britaniji. Ukupno imamo 20 medalja, 14 zlatnih, četiri srebrene i dvije bronzane na velikim turnirima.

Oni su zaslužili i naučili da budu pobjednici.

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI