Džeko za FTV: Nemamo pravo na kiks, igraju se samo četiri utakmice

  07 Septembar 2018

Dijamant je u razgovoru za FTV pohvalio potez UEFA-e za osnivanje Lige nacija, a govorio je i šansama Zmajeva, kvalitetu naših mladih igrača u koje je sumnjao, situaciji u Romi

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije, bit će glavna uzdanica BiH u Ligi nacija, koju Zmajevi otvaraju u subotu u Sjevernoj Irskoj, a preko koje žele plasman na EURO 2020.

Dijamant je u razgovoru za Federalnu televiziju pohvalio potez UEFA-e za osnivanje ovog takmičenja, a govorio je i šansama našeg državnog tima, kvalitetu naših mladih igrača u koje je sumnjao, situaciji u Romi…
 

– Sjeverna Irska predstavlja engleski fudbal. Dosta njih, ako ne i većina igraju u Engelskoj prvoj i drugoj ligi. Neće biti nimalo lagana utakmica, a imaju i dobre navijače. Ali i mi imamo dosta mladih igrača, koji uz pomoć nas starijih mogu dati maksimum i pokazati da je selektor bio u pravu kada ih je prebacio iz mlade reprezentacije – kazao je Džeko za FTV, dodavši da se igraju četiri utakmice u Ligi nacija, te da on i saigrači nemaju pravo na kiks.

– Atmosfera je dosta dobra. Dosta je mladih igrača i kada mi je selektor govorio da ima dobrih mladih igrača, nisam bio baš siguran da li je to istina, s obzirom da zadnjih godina malo je igrača izašlo iz mladog tima. Ali, bio je u pravu i ima dosta igrača koji će, nadam se, uz pomoć nas starijih, biti nosioci reprezentacije – dodao je Džeko.

faktor.ba

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI