Ivaylo Petev: Svaki igrač će dobiti šansu protiv Kostarike, bitno mi je da vidim kako se ponašaju na utakmicama

  26 Mart 2021

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev na današnjoj pres konferenciji pred utakmicu protiv Kostarikea istakao je da će dati šansu svim igračima koje je pozvao. 

Rekao je da je zadovoljan ponašanje naših igrača protiv Finske, te da će raditi na uklanjanju grešaka koji sigurno postoje.
 

- Sutra protiv Kostarike će dati šansu svim igračima koje sam pozvao. Bitno mi je da ih upoznam, da vidim kako reagujem u utakmicama, puno znači da ih upoznam tako da će sutra dobiti šansu i da pokažem da zaslužim mesto u reprezentaciji naše zemlje, rekao je Petev i dodao: 

- Zadovoljan sam ponašanjem naših igrača, svjetski sam da greške postoje, jedino ne griješi onaj ko ne igra. Svi smo pronašli pobjedu, bilo je puno emocija, ovo je bitan temelj za nastavak dalje. Primili smo dva naivna gola i to je jedino što nisam zadovoljan. 

Petev je rekao da naša reprezentacija nije igrala defanzivno, te da smo bili bolji protiv Finske kao i da je teško promeniti formaciju nakon dva dana sa ekipom. 

- Nismo igrali defanzivno u Finskoj, vidio sam statistiku nakon utakmice, bili smo bolji. Formaciju nije lako promijeniti, ljudi koji razumiju ovaj posao su na mojoj strani. Moramo naći vremena da malo duže vježbamo tu novu formaciju - ako ćemo je već mijenjati. Priliku će dobiti igrači koji nisu igrali protiv Finske, meni puno znači da vidim kako oni reaguju u stvarnoj utakmici. 

Ponovio je naš selektor da je najveća snaga ove reprezentacije jedinstvo, te da su igrači ispoštovali sve zahtjeve iz svlačionice.
- Najveća snaga ove reprezentacije je jedinstvo, puno zahtjeva koje smo stavili pred igrače, oni su ispunili. Mi ćemo raditi da budemo sutra bolji, dodao je Petev i zatim nastavio: 

- Pritisak uvijek postoji, ja ne dijelim utakmice. Koliko mi je bitna Finska, toliko mi je bitna i Kostarika, ući ćemo sa svim snagama da pobijedimo, to je u mojoj glavi i momci će to ispoštovati. Svako ko dobije šansu daće sve od sebe. Insistiraćemo na tome da kao ekipa poboljšamo našu igru u odbrani. Nije fer da krivimo samo odbranu. Svaki od 11 igrača na terenu mora raditi kao jedan, na tome ćemo insistirati i siguran sam da ćemo izgledati bolji. 

Za kraj je Petev istakao da je naša grupa veoma jaka, te da do posljednjeg kola neće biti ništa riješeno oko plasmana na Mundijal. 

- Nemamo šta pričati o Francuskoj, to je svjetski prvak. Naša grupa je jaka, koja će biti teška utakmica, ali mislim da do posljednjeg kola neće biti ništa riješeno. Zadovoljni sam reakcijom ekipa dva dana nakon Finske, najbitnije je da nema povreda. Jučer smo podijelili igrače u dvije grupe, jedan je radila trening regeneracije, a drugi je odradio jak trening. Danas ću biti isto tako spreman za utakmicu sa Kostarikomom, zaključio je naš selektor.
oslobodenje.ba

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI