Prosinečki: Čestitam momcima, bacali su se na glavu i dali sve od sebe

  16 Oktobar 2018
“Znali smo da će biti teška utakmica. Sjeverna Irska je odlična ekipa koja može igrati sa svima. Zadovoljan sam jer su igrači dali sve od sebe i igrali su dobro taktički. Bilo je i sreće, ali su se borili i dali sve od sebe. Edin je bio opet taj koji je odlučio. Moramo biti zadovoljni nizom pobjeda i s devet osvojenih bodova. Čestitam igračima još jednom”, rekao je Prosinečki.

Bh. selektor se potom osvrnuo na igru odbrane njegove ekipe.

“Sjeverna Irska igra s dugim loptama i to je jako teško braniti. Pet, šest godina igraju u istom sastavu, imaju malo promjena i oni odlično igraju tako. Naravno dođe i do grešaka, posebno u zračnim duelima gdje smo imali problema. Oni to odlično koriste, ali srećom nisu zabili pogodak. Momci su dali sve od sebe, bacali su se na glavu i nikome ne mogu ništa zamjeriti”, kazao je i onda pohvalio Pjanića.

“Ovo je njegova najbolja utakmica otkako sam tu. On i kad ne igra dobro, važan je. I danas je bio jako dobar. Trčao je dobro, dodavao, driblao i odradio je sjajan posao”, dodao je.

Prosinečki je istakao kako s igračima ima korektan i profesionalan odnos.

“Meni je drago što ova ekipa već sada liči na pravu reprezentaciju. Sigurno je da može još bolje, ali i sada je odlično. Drago mi je što smo nastavili niz jer osam utakmica nismo izgubili. Imamo dobro atmosferu i to je jako bitno, posebno na ovim prostorima”, poručio je bh. selektor.

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI