Zinedin Mustedanagić: Odbio sam Čehe, mogu igrati samo za Bosnu

  20 Novembar 2018

Trenutno sam pod ugovorom s ekipom Sparte iz Praga, a do narednog ljeta sam na posudbi u slovačkom Ružomberoku

Zinedin Mustedanagić (20) rođen je u Bosanskoj Otoci i nogomet trenira od četvrte godine.

Prvo je igrao za Slogu u rodnom mjestu, a nakon probe u Dinamu, za koji je nastupao i njegov mnogo poznatiji rođak Džemal, bio je neko vrijeme član Slobode iz Bosanskog Novog.

Prošao je sve omladinske selekcije naše države i trenutno je član U-21 reprezentacije.

U državnom dresu, kroz nekoliko selekcija, upisao je 40 nastupa i postigao 12 golova.

– Trenutno sam pod ugovorom s ekipom Sparte iz Praga, a do narednog ljeta sam na posudbi u slovačkom Ružomberoku. Na posudbu sam otišao u dogovoru s rukovodstvom kluba, da sakupim dodatno iskustvo. Očekujem da ću se nakon povratka izboriti za mjesto u prvoj ekipi – kaže Mustedanagić.

Dok je nastupao za našu kadetsku reprezentaciju, talentirani veznjak dobio je ponudu Češkog nogometnog saveza da promijeni sportsko državljanstvo.

– Odbio sam to bez ikakvog razmišljanja, jer mi je oduvijek bio cilj igrati samo za Bosnu i Hercegovinu. Do sada smo imali uspjeha u svim selekcijama, uvijek smo igrali elitni krug kvalifikacija. Pobijedili smo veliku Francusku s juniorskom reprezentacijom i malo nam je nedostajalo da izborimo Evropsko prvenstvo. Tako je bilo i ovog puta sa mladom selekcijom, falio nam je još jedan korak više pa da izborimo Euro. Vjerujem da sada s ovom generacijom možemo napraviti taj iskorak – ističe Mustedanagić.

Avaz.ba

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI