Kvalifikacije za EURO: Zmajevi u grupi s Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom

  02 Decembar 2018
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine igrat će u grupi J sa reprezentacijom Italije, odlučeno je na današnjem žrijebu. Osim dvije favorizovane selekcije, u grupi su se našle FInska, Grčka, Armenija i Lihtenštajn.
 

Žrijebu u Dublinu prisustvovala je, podsjećamo, delegacija Fudbalskog saveza BiH koju čine predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, pomoćni trener Gordan Ciprić, tim menadžer Darko Ljubojević i portparol Slavica Pecikoza.

Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri učesnika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici grupa lige nacija.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dablinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glazgovu (Škotska).

Evropsko prvenstvo počet će 12. juna 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. jula na "Wembleyju" u Londonu.
 

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI