Obilne padavine u našoj zemlji: Kiša će preći u snijeg

  12 Oktobar 2020
Oblačno vrijeme sa padavinama i opadanjem temperature zraka obilježit će cijelu sedmicu ispred nas

Prema najavama meteorologa danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Na planinama će kiša postepeno prelaziti u snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka prije podne većinom između 7 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. U drugoj polovini dana temperatura zraka postepeno će opadati.

Za sutra je u Bosni i Hercegovini najavljeno pretežno oblačno vrijeme i to prije podne. U jutarnjim satima kiša u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine.

Prije podne puhat će vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 7 i 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu se prognozira pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana kiša se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI