Nastava u TK od ponedjeljka online, zabranjeno izvođenje muzike uživo

  26 Mart 2021

Nastava u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona i na univerzitetima i drugim visokoškolskim ustanovama u tom kantonu od ponedjeljka 29. marta do 12. aprila bit će realizirana online, potvrđeno je na današnjoj vanrednoj press konferenciji Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK.
 

Izuzetak su učenici osnovne škole od prvog do petog razreda, za koje će nastava biti realizirana u školama, ali po ranije utvrđenom modelu, kazao je ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković.

Također nastava neće biti realizirana online ni u specijalnim školama.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić navodi da je usvojeno niz mjera s ciljem suzbijanja širenja infekcije koronavirusom, a među značajnijim je zabrana izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima, te zabrana korištenja nargile.

Također, preporučuje se da ugostiteljski objekti koriste bašte, odnosno vanjski dio za usluživanje gostiju, umjesto u unutrašnjosti objekata, a i dalje je na snazi naredba da se u ugostiteljskim objektima može zadržati maksimum 20 osoba.

Također obustavlja se obavljanje vannastavnih aktivnosti, kao i sportsko-rekreativne u zatvorenom prostoru, koje se odnose na treninge i takmičenja sportskih klubova.

Ranije uvedene mjere ostaju na snazi do daljnjeg, poput ograničenja kretanja od 21 do 5 sati.

Ministar Božić je poručio da ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije moguće je uvođenje restriktivnijih mjera.

N1


 

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI