Novi načelnik Bužima je Mersudin Nanić

  16 Novembar 2020

Rezultati s birališta u Bužimu govore da je novi načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, aktuelni načelnik kojem su povjerenje građani Bužima povjerili i na vanrednim izborima početkom 2019. godine. On je prema trenutnim informacijama pobijedio drugo0lasiranog kandidata s 837 glasova razlike.

Rezultati i projekti koje je načelnik Nanić sa svojim timom postigao za 19 mjeseci upravljanja Općinom Bužim bili su presudni u odabiru čelne osobe koja će u naredne četiri godine rukovoditi viteškim gradom Bužimom. On je posebnu pažnju usmjerio na lobiranje za sredstva s viših nivoa vlasti a dokaz tome su i projekti izgradne Trga Alija Izetbegović i Kružnog toka na Bužimskom zaobilaznici te brojni drugi infrastrukturni projekti u različitim mjesnim zajednicama Bužima.

Pravo glasa na ovim izborima imalo je 14808 građana a njih 7883 iskoristilo je svoje pravo i glasalo na ovogodišnjim izborima na području Bužima što je 53,23% izlaznosti.

Navedene rezultate bi trebala potvrditi i Centralna izborna komisija koja će navedenom dodati i glasove iz inostranstva.

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI